31 May 2013

266. Kesä tuli

Kesäkelit alkoivat tänä vuonna melko aikaisin ja ihan riittävän kuumina. Hämmästyttävintä on Lapissa lilluva lämpö, tänään serkkulikka raportoi napapiirin tuntumasta, että heillä oli varjossa 32 astetta lämmintä. Mitä vielä tulemmekaan näkemään!

Tuopa kesä tullessaan sitten mitä tahansa, niin minäpäs näinkin edellispäivänä uuden elämän ihmeen: 9 päivää vanhan umpisöpön poikavauvan. Ja haistoin. Vauvantuoksu... Olen mykistynyt.Aamulla hyppään lähimpien työkavereideni kanssa laivaan: risteilemme Cinderellalla Maarianhaminaan ja Gracella takaisin, hersyttävä päivä tiedossa. Käymme jo perinteeksi muodostuneella synttäriristeilyllä irrottautumassa arjesta, jotta taas jaksaa.

Kutsun ylioppilasjuhliin saimme viime viikolla, joten suoraan satamasta käymme vielä hiukan miehen kanssa (noukin miekkosen jostain kaupungilta kyytiin) juhlimassa ystäväperheen poikaa. Kortin tein viime viikonloppuna valmiiksi, se täytyy huomenaamulla ottaa jo autoon mukaan valmiiksi, ettei ainakaan jää kyydistä. Tällä nuorella miehellä on kova polte teatterikorkeaan.Tänään töistä kotiinlähdön aikaan kuuma helleilma purkautui ukkosmyrskyksi, joka oli paikoin tosi raju. Peukalonpään kokoisia rakeita rummutti tuulilasista irti sulosäveliä ja vettä tuli alas kuin suoraan ämpäristä kippaamalla. Autoja pysähteli tiensivuun sinnetänne ja me, jotka ajelimme eteenpäin, ajoimme kolmea-neljääkymppiä. Hurja tunne. Kotona ainukaisesta seinään unohtuneesta töpselistä kuului hirveä pamaus juuri ennenkuin ulkona räsähti salama ja jyrähdys, en tiedä vielä, menikö jotain rikki, mutta hetken katselin vierestä, että alkaako jostain nousta savua. Ei alkanut.4 comments:

 1. Niin vauvatuoksu... On se jotain niin ihmeellistä ja ainutkertaista.
  Nyt on vaan muistoja, viimeisimmät vajaan 10 vuoden takaa, kun nuorempi tyttärentytär syntyi.
  Mukavaa laivareissua!

  ReplyDelete
 2. Ihana vauva. Muistan vauvantuoksun hyvin.

  Meillä oli hellettä koko viimeviikon. Kun työ perjantaina loppui taivas oli pilvessä. Harmitti. Ukkosta oli meilläkin ympäristössä, mutta meillä ei satanut pisaraakaan vettä. Ihanaa viikonloppua. Toivottavasti sää hellii edes vähän.

  ReplyDelete
 3. Kiitoas ihanasta postistasi. Mukavaa alkavaa viikkoa.

  ReplyDelete
 4. vauvat on ihania...JA TAAS frouva on kuvannut ajaessa... ;)

  ReplyDelete

Kommentoi: