Note to self

Koska olen kyllästynyt aina kilometritolkulla vanhoja päivityksiä plaraamaan jotain etsiessäni, kerään tälle sivulle sellaisia juttuja, mitä toistuvasti tarvitsen. Hitaasti, mutta varmasti etenevä kirjasto ohjeita. Kätevää, epäilen!

TAATELIKAKKU UUNIPELLILLÄ

Laita paketti taateleita ja noin desi vettä mikronkestävään astiaan ja pehmitä mikrossa (kestää pari minuuttia), sekoita sitten seosta sähkövatkaimella tovin aikaa jäähdytellen, tulee kuohkeampi kakku.
Lisää seokseen 100-200 g voisulaa ja 2 munaa koko ajan vähän sekoitellen.
Seuraavaksi lisää 2-3 dl sokeria ja puolisen desiä kermaa tai maitoa ja lopuksi
vehnäjauhot (n. 4-5 dl), joihin on sekoitettu sooda (1 tl), leivinjauhe (1 tl) ja vaniljasokeri (1-2 tl). Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kippaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 35-45 min 175 ast uunin alatasolla.




Saaristolaisleipä
1 l nestettä (piimä tai omppu- tai appelsiinimehu)
75-100 g hiivaa (jauhojen määrästä riippuen!!)
3 dl siirappia
1 rkl suolaa
3 dl maltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
10-13 dl vehnäjauhoja
Voiteluun: kahvi tai vesi + siirappi -litku

Lämmitettyyn nesteeseen sulatellaan hiiva,
sitten muut aineet sekoitetaan joukkoon.
EI VAIVATA!!
Nostata tunti kulhossa, sitten jaa vuokiin
ja nostata vielä 45 min.
Paista alatasolla 175 ast 1,5 h,
sitten voitele
ja paista vielä 30 min.
Peittele vilposeen pariksi päiväksi
tykööntymään.
Voi pakastaa.
Saa rakastaa.



No comments:

Post a Comment

Kommentoi: