17 Sep 2009

138. Lähtölaskenta jatkuu ja muuta elämää

Olin alkuviikon tuolla pääkaupunkiseudulla koulutuksessa, asuin tällaisessa viehättävässä huoneessa kolme päivää:Serkun kanssa todettiin sen olevan ihan kuin sellaisesta ennenvanhaisesta matkustajakodista, lavuaari ja peili nurkassa mutta ei vessaa, ei suihkua huonekohtaisina. Kun oli kaksi halivilista iltaa, vierailin kahdenkin serkkuni tykönä samalla reissulla. Täytyyhän niistä matkoista kaikki ottaa irti. Illalla huomasin, etten ollut muistanut pakata yhtään mitään lukemista mukaan, mutta kyllä uni tuli, kun otin hyllystä huoneen ainoan kirjan ja luin sitä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi yhtä aikaa tovin verran: siellä oli uusi testamentti, jossa oli kolme palstaa ja nämä erikieliset tekstit rinnakkain joka sivulla. En kovin pitkälle kahdessa illassa päässyt.

Entinen ystäväni, nykyinen inhokkini, navigaattorini ohjasi minut mennentullen ajamaan Helsingin keskustan kautta. Voin sanoa, että en nauttinut elämästäni, varsinkaan maanantaina neljän ruuhkassa, kun 57 kilometrin matkaan upposi yli kaksi tuntia. Sen jälkeen lakkasin häntä kuuntelemasta ja sanoin vain, että "Käänny ite, minen käänny" jos täti käski kääntyä suuntaan, jonka oma järki tiesi vääräksi.

Kissakuulumiset:Viime viikonloppuna nämä veljekset lähtivät omiin koteihinsa. Sisu (vas.) Länsi-Turunmaan Paraisille ja Elvis (no se toinen loogisesti) Uuteenkaupunkiin. Lapinlahden reissua siirrettiin viikolla, joten Mambo ilostuttaa elämäämme vielä ensi viikonkin. Molla meni ulos tässä männäviikolla yks päivä ja sitten keittiössä näyttikin tältä:Molla hyppäs ikkunalaudalle ja Mamboa ihmetytti hirveesti kun äiti oli siinä eikä kuitenkaan ollu! Kyllä kummastutti pientä kulkijaa.
...

6 comments:

 1. Onpa tuolla tullut muutama yö vietettyä, viimeksi oli miniläppäri mukana joten ilta sujui rattoisasti. Edellisen kerran oli sauna ja illanvietto siellä rannassa, joten se ilta meni myös rattoisasti. Suihkuun meno siellä on aina "kivaa" kun ei tiedä onko siellä tai sinne tulossa tosien sukupuolen edustajia sekä vessaan hiippailu yöllä yöpaidassa on aika "jännää". Muuten paikka on ok ja kaunis järvimaisema vieressä. Onneks et heittänyt navigaattorilla vaikka ratikkaa :D

  ReplyDelete
 2. Riktigt underhållande läsning i din blogg :)
  Och vad underbart söta de små katterna blivit! Fina kort.
  Ha det så bra!

  ReplyDelete
 3. Åh, jag såg förresten den finska trägungan genom fönstret! En sån har jag alltid velat ha eftersom släktingar i Finland har såna... Visade just den för min gubbe! Längtar efter hus med trädgård!

  ReplyDelete
 4. Niin, se keinu on kyllä ihana. Sellaisia ei sitten Ruotsissa ole ollenkaan vai? Toi vastakkainistuttava malli on niin kiva, siinä on mukava istua ja rupatella kasvotusten kaverin kanssa.

  ReplyDelete
 5. Kyl niitte "navien" kans tarvitaanki sitä talonpoikais järkee, muute ne ohjaa sin mis ei ol enää viiteevuotee ollu koko tiet ;D No, riippuu ny tietty kui uus kartasto sul on. Ne vaa maksaa maltait, ne päivitykset. Meilläki on kovin kohtelias naisimmeinen joka ylen kärsivällisest vaa hokee jot:" tee uu käännös, kaksisataa metrrriä" :D
  Mite tuut toimee ilman noit ihanii kisuja..?

  ReplyDelete

Kommentoi: