24 Jun 2013

271. Superkuuta näkyvissä!

Juhannuksena molemmat illat olivat pilvisiä, joten odottamaani superkuuta ei näkynyt meidän taivaallamme. Eilen illalla täyteen kukoistukseensa kasvanut kuu sitten vihdoin näyttäytyi ja, no, hmmm... olihan se nyt pienoinen pettymys. Räpsin silti kuvia ja kun oli käytössä tarpeeksi pitkä putki, missä oli zoomausvaraa, kuun sai kuvissa kyllä näkymään ihan hyvin, mutta laitan tähän verrokiksi myös kännykkäkuvan (kollaasissa alempi pikkukuva),joka näyttää asian oikeammissa mittasuhteissa.

Alemmassa kuvassa samanaikaisesti taivaankannen toisella reunalla tapahtunut auringonlasku. Ikuistin sen kuuta etsiessäni - näytti nimittäin siltä, että taivas oli pilvetön ja ihmettelin, mihin kuu on voinut piiloutua. Kun se sitten alkoi näkyä, huomasin vasta, että taivaanrannassa oli kuin olikin pilveä, jonka takana kuu pääsi alkuun salaa nousemaan.

Että näin. Olen kerran nähnyt kuun oikeasti ISONA ja se oli pyörryttävä näky (siksi tämä petti odotukset, jotka mediarummutus oli saanut aikaan). Tämä tapahtui joskus 90-luvun lopulla, mikä lie superhyperkuu ollut silloin. Kameraa ei valitettavasti ollut käsillä sillä hetkellä - vieläkin harmittaa.

No comments:

Post a Comment

Kommentoi: