11 Nov 2012

220. Käsityöinto jatkuu

Revontuli-huivi tuli valmiiksi tuossa viikolla ja nyt on työn alla wingspan-huivi, joka on kyllä sikäli mukavampi huivi tehtäväksi, että kerrokset eivät suurene huivin edetessä, vaan huivi etenee joutuisasti. Nyt työn alla on puro-langasta "mallikappale", koska ihana Chileläinen lanka, jonka ostin keskiviikkona neuletapaamisessa Ugilaisesta lankakauppa Friikasta, on ystävällä kerittävänä.

Tässä kuvat molemmista huiveista:
Kitarointi on nyt jäänyt vähemmälle, kun koko ajan on kudin kädessä, mutta kaipa se pitkässä juoksussa taas tasoittuu, toivon ja uskon ainakin näin.

Vietimme eilisen päivän jäähallilla Turussa. Karjala-turnauksessa oli päätöspäivä ja saimme nauttia Tsekki-Venäjä ja Suomi-Ruotsi -otteluista. 11 820 katsojaa saa aikaan melkoisen hulabaloon omaansa kannattaessaan. Tai 11 810, koska hallissa ilmeisesti oli noin 10 kpl Ruotsin kannattajia. 3-1 oli makea voitto.
Torstaina sain "vaikea uniapnea" -diagnoosin keuhkolääkäriltä, joten olen nyt muutaman yön nukkunut ylipainemaskin kanssa ja yöt vietän tämännäköisenä:
Melko hurjan näköinen ilmestys, mutta yllättävän hyvin olen saanut maskin kanssa nukuttua. Joulukuun puolivälissä menen takaisin keuhkopolille ja silloin saan "lopullisen" koneeni, tämä on tilapäislaina, joka alkuun rekisteröi hengittelyäni ja "oman koneen" asetukset sitten tehdään sen perusteella, mitä tämän ensimmäisen kuukauden rekisteröintituloksista tulkitsevat.

Hengitysyhdistyksen esitettä uniapneasta lueskelin vain todetakseni, että minulla ovat kaikki asiat, jotka altistavat tälle sairaudelle: ylipainon lisäksi krooninen nuha ja isot nielurisat. Vain 2 pros naisista sairastaa tätä, mutta olis kai jonkunsortin ihme ollut, jos mulle ei noilla ylläolevilla faktoilla sitä tullut? Yli 30 hengityskatkosta tunnissa oli kuitenkin pysäyttävä tieto. Melkoista hapenpuutetta on siis ollut ja tätä taustaa vasten on helppo käsittää päiväsaikainen väsymys. Väsymyksen lisäksi nyt pitäisi kuitenkin parantua myös muistin ja rytmihäiriöiden ja verenpaineenkin alentua (sekin on ollut jonkun aikaa koholla). Kaikkea sitä tulee.

1 comment:

  1. Voi noita huiveja, ihania... Toivottavasti uniapneaan tulee apu, enoni sitä sairasti.

    ReplyDelete

Kommentoi: