6 Jul 2012

198. Huh hellettä ja käsitöitä

Askartelut ovat taas olleet tauolla, vain "pakollisia" onnittelukortteja on syntynyt muutama eikä niistä sen enempää.

Kitaroinnista olen sitkeästi pitänyt kesätauollakin kiinni ja olen kyllä vähän ylpeä itsestäni sikäli, että repsahdusta musisoinnissa ei tosiaan ole vielä tähän mennessä koko kesänä tapahtunut, vaan ainakin kahtena iltana viikossa olen enemmän tai vähemmän rämpytellyt ja jopa uusia biisejä treenannut, lähinnä Juicen "Maamme lauluja" -kirjoista.

Käsitöitä tupsahtelee aika ajoin ja koska tällä viikolla on kaksi tehelmystä valmistunut, ajattelin vilauttaa niistä kuvia täällä. Lehtiroskiskassi on oman pään luomus, kun piti kokeilla, miten raskasta on trikookuteesta virkkaaminen.
Niin raskaaksi totesin, että tämä jäi varmaan ainokaiseksi kokeiluksi lajissaan. Ranteet huutaa hoosiannaa. Syntyneeseen malliin kyllä olen ihan tyytyväinen ja virkansa toimitti koekäytettäessä oikein hyvin. Melko paljon lehtiä mahtui kyytiin.

Tintin luomukset -blogista löysin isoäitini Tyynen mukaan nimetyn kauniin patalappumallin. Tämä valmistui ihan äsken. Kiitos Tintille ohjeesta, jonka hän oli nimennyt oman Tyyne-isoäitinsä mukaan. Hauska sattuma, mikä osaltaan aiheutti sen, että tätä piti heti kokeilla.
Alina vieraili vaarin ja muorin luona yökylässä ensimmäisen kerran viime viikonloppuna. Hyvin meni, helppohoitoinen lapsi ja niin kovin ihana. Hän on siis mieheni ensimmäinen lapsenlapsi, minä leikin muoria siinä sivussa.
Piha kukoistaa nyt joka puolelta - kun yksi lajike lopettelee niin toinen ottaa ja aloittaa.
Ensviikko vielä töitä, sitten alkaa neljän viikon kesäloma. Sitä odotellessa otetaan rauhallisesti ja nautitaan kesästä töitten lomassa.

3 comments:

 1. Kaunis Tyyne!
  Toivottavasti sinulla on isoäidistäsi yhtä lämpimät muistot kuin minulla omastani.

  ReplyDelete
 2. Mut eikös se sullekin ole eka lapsenlapsi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei oo kun se lapsi ei oo mun, jonka lapsi tämä on, siksi olen tällainen muorintapainen, mammoja hänellä on monta joka lähtöön, muutamassa sukupolvessa useammaltakin suunnalta.

   Delete

Kommentoi: