6 Nov 2008

18. Pannari, resepti ja herkutteluohjeet

Olen vuosikausia yrittänyt saada aikaiseksi sellaista "kunnollista" (sellaista-kuin-äiti-tekee) pannaria, siis sellaista, joka tekee isoja kupruja ja kumpuja pintaansa paistumisen aikana eikä makaa kuin kuollut lahna uunipellin pohjalla muuttaen vain väriään pikkuhiljaa ruskeammaksi. Nyt mulla sellaisen resepti on ja laitan sen tänne lähinnä siksi, että Eri tätä oli kysellyt - hän saa käydä täältä sitä kurkkimassa, ja jos joku muu vaikka tuskailee saman asian kanssa, niin kokeilehan ihmeessä.

Laita ensin uuni lämpiämään 220 asteeseen.

Uunipannulliseen pannaria tarvitset

8 dl maitoa, johon sekoitetaan
2 kananmunaa
2 rkl sokeria ja
1 tl suolaa
4,5 dl jauhoja

Vatkaa seos tasaiseksi (ei tartte mitään vaahtoa yrittää, kunhan kaikki on kunnolla sekaisin).

Kaada taikina syvälle uunipellille (= uunipannu), jonka olet vuorannut leivinpaperilla, laita uunin keskitasolle paistumaan noin puoleksi tunniksi ja eikun SYÖMÄÄN! Itetehty omppuhillo on tietty parasta tämän kanssa, mutta kaikki makeat lisukkeet käy ja jos oikein extra-herkkua haluat, heitä kermavaahtoa vielä hiukan päälle.

Tässä vielä kuva tällä reseptillä tehdystä pannarista, joka mulla juuri tällä hetkellä vielä on uunissa, mutta joka kohta on paremmissa suissa :)

4 comments:

 1. Ton näköst pannaria olen ain tehnyt:)

  ReplyDelete
 2. Joo, tommoselt laavakasalt se munki pannari näyttää ;D joskus puhkasen noi kuplat. Oiskoha se uunin lämpötila joka siihe vaikuttaa..kans?

  ReplyDelete
 3. Niin on mun äitikin, itse en vaan ole saanut sitä onnistumaan ennen tämän reseptin kokeilemista - ja kun siinä ei tosiaankaan ole edes mitään ihmeellistä :)) Varmaan lämpötilakin vaikuttaa, en muista, millaisessa lämmössä olen aiemmat yritelmäni paistanut.

  ReplyDelete
 4. Täytyy testata tuota reseptiä soijamaidolla joku viikonloppu kun sattuu olemaan kotona. En ole pitkään aikaan pannaria syönytkään ja heti rupesi tekemään mieli...

  ReplyDelete

Kommentoi: